اخبار > آیین نامه گروه های علمی تربیتی واحدهای آموزشی
آییـننامه گروههای علمـی تربیتـی(واحدهای آموزشی، سطوح عالی و دروس خارج) مقدمه: در راستای تقویت و ارتقاء سطح علمی و تربیتی حوزههای علمیه و سیاستهای شورای عالی و اجرای ماده 20 و بند الف ماده 16 مصوبه 944 شورای عالی و به منظور بهرهمندی هر چه بیشتر از تواناییهای اساتید حوزههای علمیه بصورت سازمانی، آییننامه تشکیل گروههای علمی تربیتی تدوین گردیده است. بخش اول کلیات ماده1: تعاریف 1- واحدهای آموزشی:مدارس علمیه سطح یک و دو تا چهار (سطوح عالی و خارج)دورههای بلندمدت و سطح 2 و 3 دورههای کوتاهمدت و مراکز تخصصی و مؤسسات آموزشعالی که دارای مجوز رسمی فعالیت، از شورای گسترش هستند. 2- دروس سطوح عالی و خارج:دروس سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که در مدرسهای رسمی مورد تأیید مرکز مدیریت حوزههای علمیه، تدریس میشود. 3- گروه علمی تربیتیدر واحدهای آموزشی متشکل از مدیر، معاونان تهذیب، آموزش، پژوهش و تعدادی از اساتید واجد شرائط واحد آموزشی است و در سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم، متشکل از جمعی از اساتید سطوح عالی و خارج حسب مورد است که برابر مقررات و شرح وظایف تعیین شده در این آییننامه فعالیت مینماید. 4- مدیر گروه:یک نفر از اعضاء گروه که برابر شرح وظایف تعیین شده در این آییننامه، مسئولیت گروه را برعهده دارد. 5- دبیر گروه:یک نفر از اعضای گروه که برابر شرح وظایف تعیین شده در این آییننامه انجام وظیفه نموده و مسئولیت پیگیری تحقق مصوبات گروه را بر عهده دارد. 6- استاد:(1)استاد حوزه علمیه که براساس مصوبه 944 شورای عالی حوزههای علمیه، مراحل جذب و گزینش او انجام پذیرفته است و در واحدهای آموزشی تحت برنامه مرکز مدیریت حوزههای علمیه یا در مدرسهای رسمی حوزه علمیه قم اشتغال به تدریس دارد. 7- کمیته تخصصی مشورتی:متشکل از تعدادی از اعضای گروه و کارشناسان و صاحبنظران حوزوی یا غیر حوزوی بوده که با صلاحدید گروه، تشکیل شده و عهدهدار امور کارشناسی و تحقیقات مورد نظر گروه، است. 8- در این آیین نامه گروه علمی تربیتی به اختصار گروه نامیده می شود. ماده2: اهداف 1ـ ارتقاء و تقویت علوم حوزوی، خصوصاً در فقه معاصر؛ 2ـ تقویت و تثبیت طرح ساماندهی دروس خارج و هدایت تحصیلی طلاب؛ 3ـ تقویت و ارتقاء سطح علمی (آموزشی، پژوهشی) و تربیتی طلاب؛ 4ـ تقویت کارشناسی امرتدوین برنامههای بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت ارتقاء سطح علمی، مهارتی و دانشی اساتید وطلاب؛ 5ـ ارتقاء کیفی فعالیت اساتید؛ 6ـ تقویت جایگاه اساتید در تولید علم و نظریهپردازی؛ ماده3: اصول و ارزشهای اساسی در فعالیت گروههای علمی تربیتی 1ـ حاکمیت معارف قرآن و اهلبیت(علیهمالسلام)؛ 2ـ جامعنگری و داشتن برنامههای کلان در راستای سیاستهای شورای عالی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه؛ 3ـ تأکید بر فعالیتهای گروهی؛ 4ـ تخصصگرایی در فعالیتهای آموزشی، تربیتی و پژوهشی؛ 5ـ توجه ویژه به پژوهشهای بنیادی(2) و راهبردی.(3)
(1) ماده2مصوبه944 شورای عالی: استاد حوزةعلمیه روحانی فاضلی است که برخوردارازتوانایی لازم جهت تعلیم وتربیت طلاب علوم دینی دریک یازعلوم موردنیاز حوزههاي علمیه میباشد. (2) پژوهش پایه (3) پژوهش کاربردی بخش دوم اقسام گروههای واحدهای آموزشی(قم و شهرستانها)، اعضاء، شرایط و وظایف آنان: ماده4: واحدهای آموزشی متناسب با تعداد طلاب، مواد درسی و اساتید واحد آموزشی، موظف به تشکیل یک تا 5 گروه به شرح ذیل میباشند: 1. فقه و اصول؛ 2. علوم قرآن و حدیث؛ 3. کلام و علوم عقلی؛ 4. ادبیات عرب؛ 5. دروس تخصصی و مهارتی (دروسی که تحت 4 عنوان فوق قرار نمیگیرند)؛ تبصره 1: واحدهای آموزشی متناسب با سطح علمی، مواد درسی و تعداد اساتید واجد شرایط خود، اقدام به تشکیل گروههای فوقالذکر مینمایند و چنانچه فاقد حدنصاب اساتید تعیین شده باشند، متناسب با سطح علمی، مواد درسی و اساتید واجد شرایط، برای چند عنوان فوق، یک گروه تشکیل میدهند. تبصره 2: در مراکز تخصصی، متناسب با هر رشته، گروه علمی تربیتی تشکیل میشود. ماده 5: اعضاء گروههای علمی تربیتی واحدهای آموزشی 1ـ مدیر واحدآموزشی؛ 2ـ معاون تهذیب، آموزش و پژوهش؛ تبصره 1:واحدهای آموزشی که برابر ضوابط مربوطه دارای یک معاون میباشند، معاون مربوطه عضو گروه علمی تربیتی است. تبصره 2:عضویت رسمی و ثابت معاونان، منوط به داشتن حکم تدریس است و چنانچه فاقد حکم تدریس باشند حسب موضوع، در جلسه گروه، دعوت میشوند. 3ـ تعداد 3 الی 7 استاد از اساتید واحدهای آموزشی برابر جدول ذیل:
تبصره: واحدهای آموزشی که بیش از 200 نفر طلبه دارند در مقابل هر 100 طلبه، با صلاحدید گروه، یک استاد به اساتید عضو گروه اضافه میشود. ماده 6:اساتید عضو گروه، از بین اساتید واجد شرایط مندرج در مصوبه 944 شورای عالی که در بین اساتید از سوابق علمی و تجربی لازم برخوردارند، با پیشنهاد مدیر و تأیید شورای واحد آموزشی انتخاب شده و در استانها به مدیریت استان و در حوزه علمیه قم به معاونت آموزش ستاد پیشنهاد میشوند. ماده 7:مدیر گروه از بین اعضای گروه که از سطح علمی و مدیریتی لازم برخوردار است و دبیر گروه از بین اعضاء، ترجیحاً از بین معاونان عضو ثابت گروه، توسط اعضاء انتخاب و از طریق مدیر واحد آموزشی در شهرستانها به مدیریت استان و در قم به معاونت آموزش ستاد، پیشنهاد میشوند. ماده 8: نحوه صدور احکام مدیران، دبیران و سایر اعضای گروههای علمی تربیتی در مرحله اول تشکیل گروهها، به شرح ذیل است: پس از بررسی و تأیید مدیریت استان در شهرستانها و بررسی و تأیید مدیران واحدهای آموزشی در حوزه علمیه قم، مراتب به معاونت آموزش ستاد اعلام میشود و پس از بررسی و تأیید نهایی معاونت آموزش، احکام برای مدت دو سال به شرح ذیل صادر می شود: الف:احکام مدیران با امضای مدیر محترم حوزههای علمیه صادر می شود؛ ب:احکام دبیران و سایر اعضاء در شهرستانها، پس از تأیید معاونت آموزش ستاد، توسط مدیران حوزه های علمیه استانی صادر می شود؛ ج: احکام دبیران و سایر اعضاء در واحدهای آموزشی حوزه علمیه قم، توسط معاون آموزش ستاد صادر می شود. ماده 9: در مراحل بعدی (پایان مرحله اول «دو سال») احکام مدیران در شهرستانها توسط مدیر حوزه علمیه استان پس از تأیید معاونت آموزش ستاد و در حوزه علمیه قم توسط معاون آموزش ستاد، تمدید و صادر میشود و احکام سایر اعضاء و دبیران و اعضای جدید، در شهرستانها، پس از تأیید مدیریت استان، و در حوزه علمیه قم، پس از تأیید معاونت آموزش ستاد، توسط مدیر رسمی واحد آموزشی تمدید و صادر میشود. تبصره: چنانچه واحد آموزشی فاقد مدیر رسمی باشد، احکام دبیران و سایر اعضاء در استانها توسط مدیر استان و در حوزه علمیه قم توسط معاون آموزش ستاد تمدید و صادر میشود. نظرات بینندگان این خبر فاقد نظر می باشد نظر شما
خروج
|